top of page

Hormoon yoga

Hormoon yoga; daar heb je vast nog niet heel vaak van gehoord! Deze woman-only-yoga helpt om je hormonen, en dus ook je emoties, weer in balans te brengen. In je hormooncylus veranderen je hormonen continu. Hierdoor kan het zijn dat je bijvoorbeeld kort voor je menstruatie last hebt van stemmingswisselingen. Of dat je klachten waarneemt die bij de overgang horen. Wees gerust! Met onder andere hormoon yoga is het mogelijk om je hormonen in balans te brengen en te houden. 

Tijdens hormoon yoga doe je een speciale hormoonyogaserie waarbij de nadruk ligt op het stimuleren van de hormoonklieren. De dynamische houdingen in combinatie met de ademhalingstechnieken zorgen voor een betere balans in de hormonen. Door dit regelmatig te beoefenen kun je al snel resultaat behalen. Tijdens hormoonyogales leer je niet alleen je cyclus beter kennen, maar krijg je ook allerlei tips wat je naast de hormoon yoga voor een goede en gebalanceerde hormoonhuishouding kunt doen. 

Dag: iedere vrijdagochtend

Tijd: van 10.15 t/m 11.30 uur

Locatie: Yogastudio Stokholm gym, Wolwevershaven 30

Prijs: proefles gratis, €17,- losse les, €130,00 10-rittenkaart (aanschaffen en reserveren via Stokholm gym)

Aantal personen: max. 20 personen per les

 

Voor wie?

Hormoon yoga kan helpen bij de volgende hormoongerelateerde klachten: 

 • PMS (Premenstrueel Syndroom)

 • PCOS (Polycysteus-ovariumsyndroom)

 • Overgang (beginnend, tijdens en erna)

 • Menstruatiepijn

 • Onvruchtbaarheid

 • Zwangerschapswens

 • Verstoorde hormoonhuishouding na bevalling
   

Wanneer geen of minder hormoon yoga

 • Niet tijdens de twee zwaarste dagen van de menstruatie.

 • Niet tijdens de zwangerschap.

 • Minder vaak of niet bij lichamelijke aandoeningen waarbij verhoging van de oestrogeenspiegel niet gewenst is, zoals bij borstkanker en endometriose. 

 • Of andere gezondheidsproblemen waarvan je denkt dat het goed is je arts eerst te raadplegen of krachtige buikbewegingen en stimulatie van de aanmaak van oestrogeen gewenst is. Bijvoorbeeld bij vleesbomen (myomen) en hartproblemen. 

 • Of als je onder psychiatrische behandeling bent. Overleg dan ook met je behandelend arts wat deze yoga inhoudt. Om te voorkomen dat het je toestand negatief beïnvloedt.

Hormoon yoga XL special

Wat weet je van de vrouwelijke hormooncyclus en jouw eigen cyclus? Welke klachten heb je? Wat kun je allemaal doen voor een goede hormoonbalans? Tijdens de Hormoon yoga XL special ontdek je hier meer over.

Naast deze praktische kennis, volg je ook een hormoon yogales. We nemen de tijd om de ademhalingstechnieken en houdingen van de hormoon yoga eigen te maken. Dat is extra fijn als je van plan bent de lessen wekelijks te gaan volgen.

 

Datum: zondag 21 januari

Tijd: 14.30 - 17.00 uur

Locatie: Yogastudio Stokholm gym, Wolwevershaven 30

Corona maatregelen

Bij binnenkomst word je QR gescand en desinfecteer je je handen. Na afloop maken we de gebruikte materialen schoon. Het is een knusse ruimte, de 1,5 m waarborgen is daarom lastig. Met een toegangsbewijs en goede hygiëne maatregelen houden we het met elkaar zo veilig mogelijk. Bij klachten blijf je thuis. Je bent uiteraard vrij om je eigen yogaspullen mee te nemen, het is niet nodig.

bottom of page