top of page

About

Hoe Birdfulness is ontstaan.

De coronacrisis heeft een enorme impact op ons allemaal gehad. Ook op mij, Toyah Wayers. Aan het begin van de coronacrisis zat ik er goed doorheen. Mijn mooie reis naar Indonesië ging in rook op. Festivals en concerten waren van de baan. Mijn stiefvader overleed. Bang om ziek te worden als astmapatiënt. Ik begon vanuit huis met nieuw werk en dat werkte totaal niet. Ik was uitgeblust. Ik vond het uitzichtloos. Alles waar ik energie uit haalde viel weg. De muren kwamen op me af. 

 

Tot er een op een dag iets bijzonders gebeurde. Ik ging op pad met boswachter Jacques van der Neut in de Biesbosch. Ik was zo ongelooflijk onder de indruk van wat hij mij liet zien. Vooral de vogels vielen op. Bijzondere en zeldzame soorten. Allemaal uniek. In de mooiste kleuren. Met prachtige geluiden. Ik was er door geraakt. En dat niet alleen. Ik voelde enorme rust en vrijheid.

 

Zo ben ik dagelijks met of zonder verrekijker gaan wandelen en fietsen. In tuinen, parken, langs het water, in de polder, het bos. Plekken dichtbij en ver van huis. Een vogelvriendelijke tuin inrichten. In een vogelsoortenboek aanvinken welke vogels ik gezien had. Ik had de smaak te pakken. Het buiten zijn deed me goed. Mijn zenuwstelsel kwam tot rust. Ik kon echt even uit mijn hoofd komen en in het hier en nu zijn.

 

En al snel dacht ik aan een mindful wandeling die ik met Susan Oostvogels van het Mindfulcentrum tijdens een yoga retreat op Ibiza deed. Lopen en je echt bewustzijn van de stappen die je zet. Onthaasten. Je zintuigen gebruiken. Zien. Ruiken. Voelen. Horen. Echt opmerkzaam zijn in je omgeving, tot in de kleinste details. Er is zoveel te zien als je echt kijkt.

 

Zo kwam ik erachter dat vogels kijken voor mij een mindful oefening is. Het hielp mij om weer te aarden. Te ontspannen. Weer terug te komen in mijn enthousiaste energieke ik. Weer te kunnen genieten van kleine dingen.

 

Hieruit is Birdfulness ontstaan. Vogels + Mindfulness = Birdfulness. Omdat ik ervan overtuigd ben dat veel mensen hierdoor geïnspireerd kunnen raken, wil ik dit met zoveel mogelijk mensen delen. Ik gun jou dit ook. Ik zoek daarom graag de ontspanning in en met de natuur met je op. Zodat jij dit ook mag ervaren en je er in je dagelijkse leven op kunt terug vallen om dichtbij jezelf te blijven in alles wat je doet. 

 

Ga je met me mee? Let's get Birdful!

Toyah

bottom of page