top of page
 • Ik twijfel of ik aan alle onderdelen van het programma mee kan doen. Wat is er mogelijk?
  Het retreat is voor iedereen. Voor alle leeftijden. Voor alle niveaus. Heb je beperkingen waardoor je twijfelt of je aan alle onderdelen van het programma kunt deelnemen? Neem dan contact op zodat we een alternatief kunnen bedenken. Zoals kanoën, in plaats van suppen mocht je bijvoorbeeld knieklachten hebben.
 • Heb ik yoga ervaring nodig voor het retreat?
  Nee, dat is niet nodig. De yogalessen zijn voor zowel beginners als gevorderden. De mindful based yoga is voor iedereen toegankelijk. Ieder lichaam is anders, er zijn daarom altijd opties in de houdingen.
 • Ik heb nog nooit op een sup gestaan, kan ik dan meedoen?"
  Zeker! Het suppen lijkt misschien spannend als je het nog nooit gedaan hebt. De sups zijn breed, dik en stevig. Je kunt hierdoor heel gemakkelijk je balans houden. Staan op de sup is absoluut niet nodig. En in de smalle beekjes waar we suppen is het vaak zelfs niet eens mogelijk. Het water is er erg rustig. De yogahoudingen zijn voor beginners en de echte waaghalzen krijgen een moeilijkere optie. De kans om van je sup te vallen is echt heel erg klein. En als het gebeurt; geniet er dan gewoon van! Misschien heb je na het suppen zelfs wel zin om een duik van je supboard of de steiger te nemen. Zorg dat je voor de zekerheid droge kleding en een handdoek bij je hebt.
 • Is er een alternatief voor het suppen?
  Als suppen voor jouw lichaam niet mogelijk is, dan is het mogelijk om een kano te gebruiken. Geef dit op tijd aan in verband met het reserveren van de kano. Er is geen garantie dat er kano's beschikbaar zijn. Als zowel suppen als kanoën voor jou niet mogelijk is, neem dan contact op zodat we een alternatief kunnen bespreken. Er is ook een 1/2 Day Retreat waarbij alleen gevaren wordt, zie agenda.
 • Heb ik vogelkennis nodig voor het retreat?
  Nee absoluut niet. Het gaat juist om het ontdekken van de vogels die om ons heen leven. Met een verrekijker en vogelgids kom je heel ver!
 • Waar vindt het retreat plaats?
  De retreats vinden plaats in de Dordtse Biesbosch. We starten bij Drijf Dordrecht/Stayokay aan de Baanhoekweg 25. Het verzamelpunt is bij de steiger aan het water.
 • Wat voor kleding kan ik het beste dragen?
  Draag kleding die lekker zit en waar je je goed in kunt bewegen. Zoals je yoga- of sportkleding. Zorg dat je laagjes aan hebt zodat je je het jezelf altijd lekker kunt maken. Draag bij voorkeur geen felle of witte kleding (ivm afschrikken voor vogels). Een vestje/truitje is in ieder geval om mee te nemen. En als je de ruimte hebt, neem dan een droog setje kleding, je badkleding en handdoek mee. Dan kun je zonder zorgen een verfrissende duik nemen als je daar zin in hebt!
 • Heb ik een eigen yogamat nodig?
  Yogamatten zijn aanwezig. Tijdens het retreat zijn er een aantal momenten dat je de yogamat met je meedraagt. Met een fijne draagstrap, dus dat is gemakkelijk! Als je het prettig vindt om je eigen mat mee te nemen, dan kan dat uiteraard.
 • Heb ik een eigen verrekijker nodig?
  Nee dat is niet nodig, die mag je de hele dag lenen. Mocht je een goede verrekijker hebben, neem 'm dan gerust mee.
 • Kan ik bepaalde dieetvoorkeuren doorgeven?
  Zeker. Dat kun je direct bij het boeken doorgeven. Mocht je het vergeten zijn, neem dan even contact op. De lunch en snacks zijn vega(n).
 • Wat neem ik zelf mee?
  Vlak voor vertrek ontvang je hier een e-mail over. Denk in ieder geval aan een waterfles, theebeker, vest of trui en rugzak(je). Als je een waterdichte tas hebt is het zeker aan te raden om die mee te nemen tijdens het suppen.
 • Is het ook mogelijk om te overnachten voor het retreat?
  Absoluut, dat is een goede manier om je retreat te verlengen en nog relaxter te maken. Bij Stayokay bieden ze daarvoor verschillende mogelijkheden aan, zoals kamers, camping en tiny houses, Zie www.stayokay.com - locatie Dordrecht. 1 minuut reistijd gegarandeerd!
 • Kan het retreat geannuleerd worden bij slecht weer?
  Als er teveel regen voorspeld wordt, wordt het retreat helaas geannuleerd. Dit zal tot een week voor de start van het retreat per mail bekend worden gemaakt.
 • Moet ik zelf nog iets te eten/drinken meenemen?
  Al het eten en drinken is de gehele dag voorzien. Er is onbeperkt water en thee. Met de lunch is er een picknick en tussendoor zijn er gezonde snacks. Zorg wel dat je van te voren goed ontbeten hebt!
 • Zijn de retreats ook voor mannen?
  Zeker. De retreats zijn voor iedereen. Jong, oud, man, vrouw en alles daar tussen in.
 • Waar kan ik reserveren?
  Op de website via de homepage (onderaan) en op de 'Retreats' en 'Agenda' pagina (bovenaan de website).
 • Is het retreat ook geschikt voor kinderen?
  Het retreat is voor 18 jaar en ouder. Op aanvraag kunnen er wel activiteiten voor kinderen georganiseerd worden. Zoals een kinderfeestje. Neem contact op voor de mogelijkheden.
 • Kan ik mijn activiteit annuleren?
  Zie hiervoor de annuleringsvoorwaarden.
 • Wat zijn de kosten?
  Het day retreat kost 169,- euro en het 1/2 day retreat 99,- euro. Voor de overige activiteiten zijn de prijzen op aanvraag.
 • Kan ik alleen online betalen?
  In principe is het alleen mogelijk om online te betalen. Mocht je hier niet uit komen of hulp bij nodig hebben, neem dan contact op.
 • Zijn er kortingen?
  Er zijn geen kortingen beschikbaar. Wel zijn er af en toe winacties. Houd hiervoor de social media pagina's van Birdfulness in de gaten! Volg je die nog niet? Zie de buttons onderaan de website.
 • Welke coronaregels zijn er?
  De basismaatregelen zijn van toepassing. Dus was je handen zo vaak mogelijk, hoest/nies in je elleboog en houd 1,5 m afstand. Het is toegestaan om met meerdere personen uit een huishouden deel te nemen. Bij klachten blijf je thuis.
 • Wat als een retreat niet door kan gaan ivm nieuwe coronamaatregelen?
  Als het retreat niet door kan gaan vanwege nieuwe maatregelen dan verplaatsen we het retreat naar een andere datum.
 • Heb ik een test nodig om deel te nemen?
  Nee dat is niet nodig.
 • Kan ik een (deel van een) activiteit cadeau doen?
  Een mooier cadeau kun je niet geven! Je kunt een day retreat, 1/2 day retreat of een bepaalde waarde cadeau doen. De bon wordt per post toegestuurd. Neem contact op via mail, whatsapp of contactformulier zodat we het kunnen regelen. Betalingen gaan via Tikkie.
 • Is het mogelijk om in kleiner verband activiteiten te doen, of zelfs 1 op 1?"
  Absoluut. Retreats, wandelingen, bootvaarten, suppen, fietstochten, kinderfeestjes etc. zijn op aanvraag mogelijk. Neem contact op voor meer informatie, kosten en mogelijkheden.
bottom of page